Friday, July 27, 2012

Fenistil gel pentru arsuri solare


Foloseam cu succes Fenistilul gel pentru intepaturile de tantari dar nu stiam ca este bun pentru arsuri solare pana acum cateva zile cand dupa ce am stat prea mult in piscina si mi s-au inrosit umerii (a se citi ars). Deja eram ingrozita de ideea disconfortului din zilele urmatoare dar o prietena mi-a recomandat sa incerc Fenistil. Din fericire a functionat, s-a simtit o ameliorare de la prima aplicare. Asadar aveti grija la soare si in cazul "micilor" accidente folositi Fenistil insa aveti grija la recomandarile din prospect.

Indicatii
Prurit în dermatoze, urticarie, întepaturi de inspecte, arsuri solare, arsuri superficiale usoare.
Dimetinden maleat, un derivat fenindenic, este un antagonist al receptorilor H1. În consecinta, el reduce hiper-permeabilitatea capilara ulterioara reactiilor de hipersensibilizare imediata. Fenistil gel este eficient în toate formele de prurit, cu exceptia celui colestatic si combate iritarea cutanata. Excipientul, un gel apos inodor si incolor, potenteaza proprietatile principiului activ si asigura o buna penetrabilitate cutanata


Reactii Adverse
Rar, semne de iritatie locala usoara tranzitorie, precum piele uscata sau senzatie de arsura. Foarte rar apar reactii de hipersensibilizare.

Se evita expunerea prelungita la soare a zonelor tratate. La sugari si copii mici, se evita folosirea Fenistilului gel pe suprafete întinse sau pe leziuni si inflamatii cutanate. Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, însa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel în primele trei luni de sarcina. Fenistilul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete întinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si în perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative în laptele matern dupa aplicatiile locale), când se interzice aplicarea Fenistil-ului gel pe mameloane.

3 comments:

  1. interesant, totusi parca se bate cap in cap cu prospectul. eu il folosesc pt nepotei, e f. eficient

    ReplyDelete
  2. Da, asta cu evitatul expunerii prelungite la soare a zonelor tratate nu o stiam, dar oricum nu am mai fost la plaja dupa aceea deci nu am avut reactii adverse, dar presupun ca este ok daca iti dai seara pentru ca problema arsurilor solare e mai mare atunci cand vrei sa te culci si ai spatele rosu.

    ReplyDelete
  3. ma incanta produsul, l-am folosit pentru fetita mea si il am in casa, este calmant si cu actiune rapida.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...