Tuesday, October 25, 2011

Citit-Recomandat-Fiul Risipitor-Radu Tudoran


Am citit aceasta carte imediat dupa Mirona si trebuie sa recunosc ca mi-a placut mai mult. Este o carte extraordinara despre iubire neconditionata, despre tinerete, despre viata in general. Sunt anumite pasaje care m-au impresionat si pe care vreau sa le impartasesc cu voi in speranta ca va veti lasa cucerite de aceasta lectura:

"Mi-e frica.Am intalnit un om bun si n-am putut sa-l iubesc fiindca iubeam pe unul rau.Si daca ar fi iarasi doi oameni,unul bun si altul rau,tot pe cel rau l-as iubi.De aceea fug si de cei buni si de cei rai."

"-Trebuie sa-mi dai viata inapoi!Mi-ai luat-o cand aveam paisprezece ani;te-atunci ratacesc dupa tine,ca umbra ta. Cand te-nchini,ma inchin si eu,fara sa vreau;cand razi,rad la fel,cand gemi,ma doare aici ceva.Intr-o vreme,daca mi-ai fi spus ca la miezul noptii,in locul lunii are sa rasara soarele,as fi stat ca o proasta noaptea intreaga la geam si l-as fi asteptat sa rasara.
-Eva,daca ti-as fi spus eu ca soarele rasare la miezul noptii,sa stii c-ar fi rasarit;n-ai fi asteptat degeaba."


"Hai inapoi! Daca n-o să-ţi placă ţigara, am să-ţi aduc o narghilea, să fumezi dimineaţa până seara, în vârful patului, ca sultanii. Şi dacă după ce fumezi are să-ţi fie somn, am să-ţi cânt încet un cântec pe care nu l-ai auzit niciodată, nu-l ştiu încă, dar îl simt în inima mea; un cântec despre o fată proastă care nu crede în altă fericire decat să-ţi fie sclavă. Şi dacă după ce ai să te trezeşti are să-ţi fie frig, am să-ţi iau mâinile într-ale mele şi am să le încălzesc cu răsuflarea mea. Şi dacă are să-ţi fie dor de mine, am să-mi lepăd veşmintele şi am să mă lipesc de tine, atât de cuminte sau de nebună, cât ai să vrei tu. Nu am să mă împotrivesc niciodată, nici unuia din gesturile tale - şi dacă la urmă nu-ţi va mai fi de ajuns dragostea, ci vei vrea moartea mea, am să stau fericită în mâinile tale, să mă sugrumi - numai vino înapoi, te rog!"

Aveti aici si trailerul ecranizarii cartii, nu l-am vazut dar am auzit ca nu este atat de bun, daca il gasesc pe net ma voi uita de curiozitate.


Un review foarte frumos al cartii gasiti AICI

4 comments:

 1. Filmul a rulat de curand pe Diva (cred), de cateva ori. Intr-adevar nu este cine stie ce, sau cel putin mie nu mi s-a parut. Nu am stiut ca este ecranizarea romanului lui Radu Tudoran. Nici nu mi-a captat atentia, asa ca am renuntat sa-l mai urmaresc pe la jumatate, sau chiar mai devreme... eroina mi s-a parut putin cam "usuratica" sau poate filmul n-a reusit sa surprinda chintesenta personajului. Din pacate nu merita vazut :(

  ReplyDelete
 2. cred ca e foarte frumoasa cartea. si constantin noica in "jurnal filosofic" aducea aminte - oarecum- de fiul risipitor.

  ReplyDelete
 3. Si mie mi-a placut f m cartea! de film nu am auzit, dar daca ziceti ca e slabut...

  ReplyDelete
 4. imi doresc tare mult sa citesc cartea, dar n-o gasesc si mi-e ciuda ca am ratat-o cand s-a putut cumpara cu jurnalul:(

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...