Sunday, July 31, 2011

Pasca cu branza dulce si stafide


In ultimul timp nu prea am gatit nimic deosebit, poate si din cauza caldurii, dar acum cateva zile aveam pofta de ceva dulce asa ca am incropit aceasta pasca, desi am trecut demult de sarbatorile pascale. Reteta este asemanatoare cu cea de Mucenici pe care o gasiti AICI
Ingrediente:
500g faina
250 ml lapte
150g zahar
2 oua
1 pliculet drojdie
2 pliculete de zahar vanilinat
esenta de rom
coaja de la o lamaie
40 ml ulei
400g branza de vaci dulce se amesteca cu un ou
stafide dupa gust
un galbenus de ou pentru uns




Modul de preparare:


Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar si putina apa calda si se lasa 10 minute la dospit.


Galbenusurile se freaca cu putina sare
Faina se pune de la inceput in vasul de framantat si se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia crescuta si amestecata cu putina faina, lasandu-se la crescut 20 de minute

Laptele cald se amesteca cu zaharul, cu galbenusurile, zaharul vanilinat, lamaia rasa si esenta.Se toarna amestecul de lapte caldut de mai devreme, putin cate putin peste faina, apoi se toarna uleiul, tot putin cate putin.
Se lasa la crescut 90 de minute.
Se intinde pe masa presarata cu faina, se pune amestecul de branza dulce cu stafide si ou, se ruleaza se unge cu galbenus de ou si se mai lasa la crescut inca 40 de minute.

Se baga in cuptorul preincalzit.








2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...