Friday, December 3, 2010

Tiramisu-usor de realizat si succes Garantat!!

Ingrediente:

500g mascarpone
o punga mare de piscoturi
3 oua
8 linguri de zahar
700ml lapte
nesquick
esenta de rom

Mod de preparare:

Crema:
3 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de zahar si o cutie de mascarpone.

Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar si apoi se amesteca cu galbenusurile.

Se baga in frigider aproximativ 30 de minute.


Laptele se amesteca cu nesquick si esenta de rom si de inmoaie piscoturile in el.

Se pune un strat de piscoturi,
crema,

alt strat de piscoturi, crema

si deasupra se pudreaza cu nesquick.

Se baga la frigider si se serveste a doua zi.

Se poate inlocui nesquick cu cafea, avand grija sa nu inmuiati prea mult piscoturile.
Eu personal prefer reteta cu lapte si nesquick.

7 comments:

  1. Buuuun, deci reteta asta o pot incerca si eu. Se pare ca exista tiramisu-mania, toti prietenii mei sunt ahtiati si la orice iesire numai asta isi comanda, iar eu am gustat de la ei si sincer nu m-a dat pe spate. Poate si pentru ca sunt fana "alb" si daca se poate lipsa blat fainos, diplomatul e my cup o tea, si orice altceva ce nu are ciocolata/cacao. Credeam ca se face mult mai greu, cand povesteau ei procedura faceau sa para ceva pentru un maestru bucatar, si mai mult o chestiune de sansa sa iasa ce trebuie...cred ca faceau parada :))
    Tot e ziua tatei pe 6 si planuiam un tort, am tot cumparat si desi nu-s pasionata de gastronomie prajituri chiar imi placea sa fac si parca mi-e dor. As putea incerca reteta ta, nu mi se pare ceva SF.

    ReplyDelete
  2. Mie tiramisu de la cofetarie nu prea imi place, mi se pare prea dulce. Si eu sunt fan "diplomat", nu prea imi plac prajiturile de ciocolata.
    Eu zic sa incerci sa faci prajitura pentru ca este super simpla, important e sa fie crema destul de tare, de aceea recomand sa fie tinuta la frigider o perioada, iar piscoturile sa fie inmuiate potrivit in rest nu ar avea ce sa nu mearga bine.

    ReplyDelete
  3. mai ca m-as apuca si eu de un tiramisu

    ReplyDelete
  4. @Daninho-te-ai apuca de mancat sau de facut?:P

    ReplyDelete
  5. Yummy, ce bine arata!
    Imi place ca este foarte usor de preparat, sptamana aceasta voi face si eu.

    Revin cu impresii!

    ReplyDelete
  6. Ce idee buna mi-ai dat. Sotului meu ii place Tiramisu numai daca nu are gust puternic de cafea :) Cu Nesquick sigur o sa fie pe gustul lui.

    Mie-mi plac prajiturile cu ciocolata. Ce poftesc la o amandina... Dar nu refuz nici o prajitura Boema sau o felie de diplomat.

    Apropo, diplomat faci? Dar tort din biscuiti? Pe cel din urma as vrea sa-l incerc, numai sa gasesc o reteta de crema.

    ReplyDelete
  7. Doamnee cat am cautat mascarpone pe 24dec si nu am gasit nicaieri...3 mega image, 2 piete si alte cateva magazine...chiar vroiam sa fac de Craciun pentru ca ramasesem cu reteta ta in minte :)

    Acum am gasit Mascarpone exact Prodlacta si piscoturi Boromir ca tine :) O sa fac de Revelion, pentru prima oara, sper sa-mi iasa !!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...