Thursday, August 5, 2010

Vara incendiara la MoscovaDin pacate este vara incendiara la propriu. Recunosc ca mi-am dorit sa fie o vara fierbinte, dar realitatea mi-a intrecut asteptarile. De mai mult de o luna de zile sunt temperaturi de 37-40 de grade, record pentru Moscova si pentru Rusia in general. Aici temperatura de 30 de grade pe timp de vara era intalnita doar maxim 7 zile in toata vara si in nici un caz 7 zile consecutiv, va dati seama ce disperati sunt rusii cu atata caldura pe cap de mai mult de o luna si jumatate. Frigul au invatat sa il suport cu vodca in mana, dar la caldura fiecare se descurca cum poate.

Ies lesinati prin parcuri si fac plaja pe iarba, intra imbracati in toate fantanile din oras, si colac peste pupaza a mai aparut si focul in padurile Rusiei iar Moscova a fost acoperita de fum.
La inceput fumul era doar seara si dimineata cand mai adia vantul, dar pe 4 august toata ziua a fost o pacla de fum in oras, nu se vedeau cladirile, era un miros greu de ars, ma gandeam ingrozita ca asa vor fi urmatoarele zile pana vine vreo ploaie ceva. Dar astazi fumul disparuse ca prin minune. Desi nu mi-am dorit niciodata sa ploua la Moscova (pentru ca deja ploua aproape in fiecare zi) acum imi doresc sa ploua sa se stinga toate incendiile si sa se mai racoreasca un pic.

6 comments:

 1. Da, am vazut la stiri...cat de ciudat cred ca li se pare, mai ales ca sunt obisnuiti cu frigul, iar vodca si caldura nu sunt prieteni buni=))

  ReplyDelete
 2. Are you in Moscow Butterfly? I have heard all about the fires in the news, must be scary for you...

  ReplyDelete
 3. sa stii ca m-am gandit la tine cand am vazut stirea ... americani`s de vina :D

  ReplyDelete
 4. E bine de stiut ca si in alte parti lumea face baie in spatiul public, nu numai in Bucuresti :)
  Nu mai pot alerga seara in parc, pentru ca trebuie sa fac slalom printre puradeii de pe malul lacului din Parcul Tineretului :))

  ReplyDelete
 5. @Camelcutza-Daaa, sunt terminati.
  @Gringo-Yes, I'm here In Moscow, I hope the authorities can manage with fire :D
  @Cristina-Sigur americanii sunt de vina...invidiosii aia:))
  @Pixxie-Da, si aici se arunca imbracati in fantanile publice in speranta ca se vor racori..:)

  ReplyDelete
 6. Rusia e cu incendiile, Romania cu inundatiile :))

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...