Wednesday, June 30, 2010

Parcul "Воробьевы горы"-Vorobievî gorîParcul "Воробьевы горы" este cunoscut mai ales pentru zona din spatele Universitatii de stat, pe strada Kosighina, asa numita "Panorama" de unde se poate vedea o mare parte a Moscovei de la o altitudine de 220 m.

Aici este un loc foarte vizitat de turisti, dar si de localnici, in special de mirese si alaiul de nunta pentru fotografii.
Vanzatorii de suveniruri nu pierd ocazia si isi etaleaza marfa.Fiind un parc situat pe malul raului Moscova, se pot face plimbari cu vaporul.Dincolo de raul Moscova se poate vedea stadionul Lujniki, fostul stadion "Lenin", unde au avut loc ceremoniile de inceput si de sfarsit ale Jocurilor Olimpice in 1980, iar in 2008 a gazduit Finala Ligii Campionilor.
Zona parcului a fost cunoscuta pana in 1999 sub numele de "Dealurile lui Lenin".
Podul Lujniki Metro face legatura intre strada Vernadski si strada Komsomolski peste raul Moscova. Este un pod cu doua nivele: deasupra circula autoturismele, iar mai jos se afla statia de metrou "Воробьевы горы", singura statie cu peretii din sticla.
Parcul "Воробьевы горы" m-a surprins prin imensitatea spatiului. Coborand de la Panorama spre raul Moscova te afunzi intr-o veritabila padure salbatica, pe care au avut grija sa o "inzestreze" cu mici podeturi din lemn, puncte de informare cu privire la tipul arborilor si speciile de animale si pasari ce pot fi intalnite, casute pentru pasari, foisoare.Iarna functioneaza telescaunul si Partia de ski, unde se tin diverse concursuri.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...