Friday, June 25, 2010

"Despre alte mame"


"Despre alte mame", asa se numeste filmul cu care regizorii Mihai Ionescu si Tiberiu Iordan participa la a 32-a editie a Festivalului International de Film de la Moscova prezidat de renumitul cineast Nikita Mihalkov. Lung metrajul este unul din cele 16 filme care au fost selectate din intreaga lume. La preselectie au participat peste 500 de filme.
Astazi am avut deosebita placere de a viziona acest film si recunosc ca am fost placut impresionata. Este o productie 100% independenta, deci statul roman nu a participat cu nici un ban. Pelicula este inspirata dintr-o intamplare reala a regizorului Krzysztof Kieslowski care, in 1981, in timp ce filma pentru un documentar intr-o gara, pelicula a fost folosita ca dovada intr-un proces.
Filmul este, asa cum a declarat si regizorul Mihai Ionescu, "un film de stare si nu un film de actiune". Imaginile nu sunt impresionante dar replicile sunt geniale.
Actiunea filmului se petrece in Gara de Nord, unde cinci cinci tineri povestesc despre câteva mame, istoriile lor ilustrând influenţa maternă în modul de educare şi de exprimare.
Multa bafta acestor romani care ne fac sa uitam de reduceri de pensii si salarii macar pentru 83 de minute, sunt convinsa ca au impresionat si publicul rus, desi am observat ca la traducere se pierd unele detalii.


Vezi mai multe din Cinema, movie trailers pe 220.ro

1 comment:

  1. mai facem si noi cate un film din ani in pasti... :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...