Sunday, November 22, 2009

Top Gear in Romania


Am vazut emisiunea celor de la Top Gear filmata in Romania si m-am enervat. Nu ma consider o patrioata de felul meu dar m-a intrigat emisiunea. Inceputul a fost bun, au prezentat cateva imagini de la mare foarte dragute. Apoi au prezentat imagini din Bucuresti si seara au filmat intr-un bar si au zis ca au venit la fix pentru emisiunea locala Top Gear. Si surpriza, la televizor apare o fata care vorbeste ruseste si prezinta o dacie sandero. Poate in Londra limba romana sau limba rusa e acelasi lucru, dar mi s-a parut lipsa de profesionalism din partea lor sa sa duca intr-o tara si sa nu stie ce limba se vorbeste in tara respectiva. Oricum este clar ca a fost regizata faza, si de fapt era o caseta pusa de ei, dar puteau sa faca o caseta cu o prezentare in limba romana, dar probabil au zis ca nu o sa se prinda nimeni.
In fine, probabil ca e al n-lea caz de vedete venite in Romania care zici ca sunt picati din luna, eu nu imi inchipui care e faza, au ditamai staff-ul, si nu se intereseaza inainte unde se duc? Ce au zis ei, hai sa le punem o caseta cu limba rusa, ca pe asta o aveam si asa nu o sa se prinda nimeni, astia sunt vai de capul lor nu a auzit nimeni de ei. Si apoi ma gandesc de unde au ei o caseta cu o rusoaica ce prezinta dacia sandero?
Apoi alta faza, se "ratacesc" intr-un sat de tigani si fac un accident usor culmea..tot cu un tigan ca doar ei reprezinta populatia Romaniei. yaccc
Emisiunea este regizata cap coada, asta fara nici o indoiala, dar daca cei care urmaresc emisiunea cred ca e pe "bune" si cred ce spun despre romani? Da, au si imagini frumoase cu marea si transfagarasanul, dar ce folos daca spui ca esti in tara lui "Borat" si ca gipsy devin un pic violenti si deci isi pun o palarie pe cap ca sa se integreze.
Sunt de acord, suntem o tara vai de mama ei, dar mai era nevoie si de exagerari?





Foto Credit:www.expressibian.com

8 comments:

 1. Eu zic ca ar trebui sa ne obisnuim cu chestiile astea. Le consideram "caeteris paribus" si sa actionam luandu-le in considerare. Pentru ei e ceva exotic si asta trebuie sa acceptam.

  ReplyDelete
 2. Da, cum ar fi fost sa ne ducem noi la ei si sa dam un filmulet in germana sa zicem ca e varianta locala a emisiunii?
  Oricum au avut un ajutor "local" care le-a aratat satul respectiv, dar ce nu face omul pentru bani...Ar fi fost plictisitor materialul fara cativa tiganusi, ca doar asta stiu despre noi, era probabil ca si cand te-ai duce la Paris si nu ai face o poza cu Turnul Eiffel..

  ReplyDelete
 3. Si eu am vazut o parte din emisiune. M-au dezamagit si pe mine, pentru ca au standardizat emisiunea. Ii credeam mai destepti, mai curajosi, mai curiosi. Pana la urma, curiozitatea lor s-a oprit la bifat cliseele celebre din anii 90.
  De ce nu intri in Zelist, Butterfly?

  ReplyDelete
 4. Si eu ii credeam mai inteligenti, de aici si dezamagirea pentru ca aveam asteptari...
  Nu stiu ce este Zelist...am dat google si am gasit un top al blogurilor, la asta te refereai?

  ReplyDelete
 5. da, da,pentru trafic si schimb de link.

  ReplyDelete
 6. pai in ziarul gardianul chiar a aparut un articol amplu pe tema asta! uite link! http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=149438&catid=20&p=jurnalistii-de-la-top-gear-tratati-ca-niste-staruri-in-romania-inainte-de-a-ne-jigni-vezi-video.html

  ReplyDelete
 7. Nu am reusit sa intru nici macar pe site la Gardianul, nu mi se incarca deloc pagina, mai incerc si maine :))
  Acum fara nici o legatura cu subiectul mi-am amintit ca urasc ziarele cu site-uri prost organizate, cel mai bine ma inteleg cu site-ul cancan, ma enerveaza click, libertatea, jurnalul national, pacat de informatii ...:(

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...