Friday, November 27, 2009

Organza-Mireasma tineretii


De curand mi-am achizitionat parfumul Organza de la Givenchy. Mi-l doream demult pentru ca pentru mine reprezinta frumusetea anilor de studentie, bucuria tineretii si lipsa grijei zilei de maine.
Probabil ca stiti deja ca mirosurile raman impregnate in memorie atunci cand le simtim pentru prima data, si in momentul in care ele reapar ne amintim si lucrurile cu care le asociem.
Eu de exemplu asociez intotdeauna mirosul de frunze uscate arse cu vizitele toamna la bunici, mirosul de portocala il asociez cu sarbatorile de iarna (probabil pentru ca in copilaria mea atunci mancam portocale ), mirosul de cerneala cu primii ani de scoala.
In ceea ce priveste parfumurile, Noa de la Cacharel ramane intotdeauna primul meu parfum scump, Jean Paul Gaultier imi va aminti intotdeauna de prietena mea Andreea, Ultraviolet de la Paco Rabanne de prietena mea Dana, Wish de la Chopard imi aminteste intotdeauna de prietena mea Lili, Little Black Dress de la Avon imi aminteste de prietena mea Bianca si astea sunt doar cateva exemple.
Deci cum spuneam, desi aroma in sine a parfumului este una clasica, stilata si potrivita pentru o lady, pentru mine va ramane intotdeauna mireasma tineretii.

P.S. Imi salut si imbratisez toate prietenele din tara, dar si din strainatate (se stiu ele care sunt ) cu specificatia "Imi este dor de voi".

1 comment:

  1. mi-a placut ce ai scris aici! Si eu asociez mirosul de frunze arse cu vizita la bunici, la mamaitza mea frumoasa care facea curat in curte toamna...uff..ce dor imi e de ea..acum, ca tot vorbim. Cred ca pentru toti cei nascuti inainte de '89, mirosul de portocale ne duce cu gandul la Craciun..pentru ca doar atunci ne infruptam :)
    Mirosul mare, de nisip, ma relaxeaza, imi inspira vacanta, lipsa grijilor, fericire.
    Sunt atat de multe miresme intiparite in memoria noastra...si e incredibil cum o simpla aroma ne poate trezi atat de multe amintiri placute sau neplacute.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...