Wednesday, October 21, 2009

Parcul Taritino


Unul din parcurile mele preferate din Moscova este parcul Taritino. Este un parc imens in cadrul caruia se afla printre altele si Muzeul Taritino.
Domeniul pe care se afla parcul, a fost vandut de catre fiul lui Dimitrie Cantemir tarinei Katerina Cea Mare in 1775 si aceasta i-a dat numele de Taritino (adica "al tarinei").
Aici Katerina a vrut sa faca un palat, angajand un renumit arhitect, Bajenov, dar apoi fiind nemultumita de rezultatul lucrarii a ordonat daramarea acesteia. A doua incercare de ridicare a palatului cu alt arhitect, Kazakov, a fost de asemenea esuata, lacrarile fiind oprite la un an dupa moartea tarinei,in 1797.
In 1984 a fost construit muzeul, si cateva cladiri au fost restaurate.
Parcul surprinde prin imensitate, prin arhitectura si peisaje.

Vara sunt plantate flori pentru completarea frumusetii peisajului.Fantana arteziana este preferata amatorilor de fotografii

Muzeul este foarte frumos si modern, fiind restaurat de curand

2 comments:

  1. foarte frumos acolo! ce noroc ai sa traiesti pe asemenea meleaguri de vis! :) daca nu sunt prea indiscreta, ce faci acolo? muncesti, ti-ai gasit sufletul pereche.... :) nu trebuie sa raspunzi daca nu vrei! :P pupici

    ReplyDelete
  2. Sunt locuri foarte frumoase aici dar si friguroase, si frigul strica frumusetea locului, mai ales pentru mine, daca imi e frig, imi piere tot cheful. Stau doar temporar la Moscova impreuna cu sotul.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...