Tuesday, October 13, 2009

Chihlimbarul sau Ambra


Chihlimbarul este o piatra foarte usoara si moale de natura organica ce provine din fosilizarea rasinilor unor specii de pin.
CULOAREA acestuia este galben ca mierea transparent sau opac cu insertii rosiatice pana la portocaliu. Uneori contine bule de aer, cetina de brad sau chiar insecte.
Este o PIATRA NOROCOASA pentru zodiile Leu si Sagetator.

CALITATILE TERAPEUTICE ALE CHIHLIMBARULUI

Creeaza in jurul sau un microclimat deosebit care umple spatiul interior al locuintei si inlatura bacteriile. In asemenea locuinte oamenii se pot elibera de stres si isi pot reface fortele.
In zona Baltica, in zilele de sarbatoare este aruncat in foc pentru a umple locuinta de o aroma divina. Pudra de chihlimbar arsa are un usor miros de pin fiind folosit in aromoterapie.
In antichitate cu chihlimbar se tratau bolile stomacului si ale intestinului, lesinurile si frigurile.
Datorita beneficiilor pe care le aveau oamenii care il purtau chihlimbarul a fost numit "piatra magica din timpuri stravechi"

ATENTIONARI

Chihlimbarul fiind o piatra moale nu este recomandata purtarea acestuia la curatenie, spalat, trebuie evitat contactul cu detergentii si cosmeticele. Este solubil in alcool, benzina si eter.


5 comments:

 1. chihlimbarul imi place, am primit chiar cateva bijuterii din rusia din chihlimbar

  ReplyDelete
 2. Da, chihlimbarul este foarte apreciat in Moscova, am vazut chiar tablouri lucrate cu chihlimbar.

  ReplyDelete
 3. ce frumoase sunt bijuteriile...:)

  ReplyDelete
 4. Da, din pacate nu sunt toate ale mele, am fotografiat si bijuteriile prietenelor ;)

  ReplyDelete
 5. Salut! Poate mai da cineva pe aici si ma poate ajuta! Am de facut o lucrare despre chihlimbar pentru un examen de make up artist. Dacaare cineva informatii interesante, poate chiar legate de maghij, va rog sa mi le impartasiti. Multumesc

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...